Spandoeken kun je in verschillende situaties gebruiken

Spandoeken bestellen kun je gebruiken met verschillende doeleinden voor ogen. Denk bijvoorbeeld aan een spandoek langs de weg, op een festival om de weg te wijzen of een timetable te laten zien. Spandoeken kunnen voor allerlei gelegenheden gebruikt worden en zijn multi inzetbaar. Je spandoek kan tegenwoordig ook gemakkelijk gesneden worden in verschillende vormen. Zo kun je dus helemaal creatief zijn met je ontwerp! Hier moet je wel de juiste drukkerij voor vinden, aangezien niet elke drukkerij je op maat laat maken.

Spandoeken worden altijd in full color bedrukt. Dit kan enkelzijdig maar ook dubbelzijdig. Voor als je een spandoek midden op een terrein laat plaatsen, dan zien gelijk alle bezoekers van beide kanten je doek! Je wilt natuurlijk wel een scherp spandoek. De meeste drukkerijen houden een DPI (dots per inch) van 300 aan. Dit is ideaal voor kleinere formaten. Wil je echter een spandoek bestellen van groter dan 5 meter? Dan heb je hier niet genoeg aan. Verstandig is om je bestanden dan in 720 DPI aan te leveren en dit ook te vermelden. Zo garandeer je de beste kwaliteit.

Spandoeken laten bedrukken

Spandoeken worden, in de meeste gevallen, opgehangen. Dit kan op verschillende manieren. De meest bekende manier is met ringen in de zijkanten. Dit zorgt voor een mooi elastische beeld en houdt je spandoek mooi uitgerekt. Kies je deze optie dan worden er ringen geplaatst en elastische banden meegeleverd. Ook kun je kiezen voor een frame. Vaak is dit een aluminium frame die je op verschillende plekken kunt plaatsen. Ook dit houdt je doek mooi uitgerekt.
Probeer altijd een plek hoog te kiezen om je spandoeken op te hangen. In de meeste gevallen is dit namelijk altijd beter. Zo zien namelijk zoveel mogelijk mensen jouw bericht en ontwerp. Hou wel rekening dat wanneer je ze te hoog plaatst de tekst mogelijk niet meer leesbaar is. Ideaal is een hoogte van 2 tot 3 meter. Tekst doet het vaak alleen niet goed. Kies voor een mooie opmaak of een foto, hier voelen mensen zich altijd meer tot aangetrokken.

Tot slot je materiaal keuze. De meeste spandoeken worden gedrukt op Bisonyldoek, of zeildoek. Dit bisonyl is een lichte stof die licht en lucht gemakkelijk doorlaten. Verder zijn ze erg stevig en gaan ze lang mee. Verder is de bedrukking ook altijd goed te zien op dit materiaal.

spandoek-drukken

Stef