Welke raamdecoratie kies ik?

Als je een nieuw huis koopt, of je jou  oude huis een metamorfose geeft is het moeilijk om de juiste raamdecoratie te kiezen. Er zijn namelijk veel soorten en kleuren raamdecoratie. Hierbij kun je denken aan: Rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissé gordijnen, aluminium en houden jaloezieën en lamellen. Het is belangrijk voor dat je bezig gaat, dat je goed weet wat je wil. Wat past er bij de interieur? En wat zijn je dromen en wensen? Als je een beetje een idee hebt wat je wil, is het handig dat je het opschrijft of een mood board maakt. Zo kun je jouw ideeën niet meer vergeten als je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Raamdecoratie

Hoe maak je jouw keuze makkelijker?

Bekijk als eerste je interieur goed. Wat wil je uitstralen met je nieuwe raamdecoratie. Wil je sfeer uitstralen of moeten ze juist verduisterend werken. Als je in je woonkamer raamdecoratie  gaat ophangen is het belangrijker dat het sfeer geeft, terwijl het in de slaapkamer juist verduisterend moet werken.

Als je gaat beginnen met het uitkiezen voor een kleur van je raamdecoratie moet je wel weten dat een lichte kleur de ruimte optisch groter maakt en een donkere kleur de ruimte juist kleiner maakt. Heb je een mooi oud heren huis me een hoog plafond zijn verticale strepen ideaal. Deze strepen benadrukken de hoogte van de woonkamer, terwijl horizontale strepen je kamer breder laten lijken.

Pas je raamdecoratie aan op je woonstijl

Heb je een strak, industrieel of een modern interieur, dan kun je beter kiezen voor aluminium jaloezieën, duo rolgordijnen of lamellen. Deze zijn vaak van hout en aluminium waardoor ze strakke lijnen hebben. Heb je juist een landelijk interieur kunnen vouw gordijnen of houten jaloezieën (in originele hout kleur) weer beter bij je interieur. Zo kun je dus precies uitzoeken wat voor stijl je hebt en wat daar het beste bij past.

Stef