Computerreparatie in Broekhorn gezocht? Hier kunt u op letten

Waarschijnlijk gebruikt u uw computer best vaak. Elke dag start u hem op en gaat aan het werk, of misschien elke avond om even lekker te surfen of films te kijken. U staat er waarschijnlijk niet bij stil dat er plotseling iets mee kan gebeuren.

Toch kan er van de één op de andere dag een probleem ontstaan met de computer. De harde schijf kan defect raken, hij kan besmet raken met een virus of misschien, op een slecht ogenblik, morst u er wel koffie overheen.

Wat moet u dan doen? Op dat moment is het verstandig om op zoek te gaan naar een computerreparatiebedrijf. In tegenstelling tot computerwinkels doen deze bedrijven vaak niet zoveel aan verkoop, maar specialiseren ze in reparatie en computerhulp. Ze zijn vaak beter in staat om problemen te herkennen en kunnen u beter adviseren, zowel over hardware als over software.

Hoe vindt u zo’n bedrijf? Net zoals met de meeste dingen is Google uw vriend. Hier zijn wat dingen om op te letten als u op zoek gaat naar een goed bedrijf voor PC reparatie in Amsterdam.

Onderzoek vooraf

Sommige computer reparatie bedrijven doen van te voren een onderzoek of diagnose. Dat is niet altijd noodzakelijk, maar in veel gevallen is het erg handig. Het kan u namelijk veel geld besparen. Bij computerproblemen is het niet altijd duidelijk wat de oorzaak is en een onderzoek kan dan uitsluitsel geven.

Na het onderzoek neemt het bedrijf contact met u op met een prijsopgave. Als blijkt dat de reparatie heel duur is, dan kunt u altijd beslissen om hem niet te laten uitvoeren. Op die manier besteedt u nooit teveel geld aan een computer die dat eigenlijk niet waard is. Sommige bedrijven rekenen onderzoekskosten en andere bieden het onderzoek gratis aan.

Certificaten

Voor enig zekerheid over het bedrijf, kunt u kijken naar welke certificaten het bedrijf heeft. Er zijn een aantal verschillende certificaten binnen de ICT wereld en om voor deze in aanmerking te komen, moet het bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden. Ook bieden ze bepaalde garanties voor als er toch iets niet goed gaat. Het meest voorkomende certificaat voor computer reparatie bedrijven is het ICTWaarborg certificaat.

Recensies

Het is altijd handig om even te googelen en te kijken wat andere klanten van het bedrijf vonden. Let er wel op dat het platform van de recensies onafhankelijk is. De website van het bedrijf zelf is dus geen goede keus. Ook heeft het weinig zin als er maar enkele recensies staan. Positief of negatief, de kans op een toevalstreffer is dan erg groot.

Zorg ook dat u er een paar leest en niet alleen naar de scores kijkt. Recensies die een paar positieve en een paar negatieve punten melden zijn vaak het meest objectief. Ook een goed bedrijf kan weleens een negatieve recensie ontvangen, maar als het er teveel zijn is dat uiteraard geen goed teken.

Goede communicatie

Hoe het bedrijf communiceert is vaak een goede graadmeter van hoe het bedrijf opereert. Als de medewerkers onvriendelijke en ongeïnteresseerd overkomen is dit namelijk een duidelijk teken dat het bedrijf niet goed georganiseerd is. De kans is groot dat door slecht beleid de medewerkers gestrest zijn, of dat het bedrijf geen standaards heeft voor het gedrag van de werknemers. In beide gevallen is er dan vaak meer mis met het bedrijf.

Let er dus op hoe de medewerkers overkomen. Zijn ze vriendelijk en correct? Doen ze hun best om ook uw moeilijkere vragen te beantwoorden? Voelt u zich op uw gemak? Dat zijn tekenen dat ook de rest van het bedrijf goed georganiseerd is.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Broekhorn

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Alkmaar

Dit is een bedrijf in Alkmaar dat naast computers ook telefoons en tablet repareert. Ze hebben een gratis diagnose, service op afstand en een ophaalservice.

Mountain computerservice

Dit bedrijf zit in Heerhugowaard. Ze hebben een range van services, waaronder onderhoud en computerles. Ook hebben ze het ICT Waarborg certificaat.

Stef