Tips voor het huren van een kantoorruimte

Het huren van een kantoor is een grote stap. Een beslissing die je niet iedere dag neemt. Daarom is het goed om van tevoren goed te overwegen wat je wensen zijn, en of deze realistisch zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten bij het huren van een bedrijfsruimte, hieronder wat tips.

Houd rekening met groei

Je begint misschien als een klein bedrijf, maar met de stap om te kiezen voor een kantoorpand heb je natuurlijk het doel om te groeien. Huurcontracten zijn vaak voor een aantal jaar, en in die jaren moet er wel ruimte zijn voor jou om te groeien. Ga je meer personeel aannemen? Breid je afdelingen uit? Als dit niet past binnen het pand waar jij je kantoor wil huren heb je een probleem. Je komt namelijk niet zomaar onder een huurcontract uit. Denk daarom ook verder in de toekomst. Wat zijn je doelstellingen? Wat wil je binnen nu en 5 jaar bereikt hebben met je bedrijf? Hoe verwacht je dat het er tegen die tijd uitziet? De grootte van je kantoor is belangrijk, maar ook de voorzieningen binnen dit kantoor. Er zijn bedrijfspanden met eigen vergaderruimtes waar je tevens cateringservice kan aanvragen. Als je contact hebt met grotere bedrijven en al wat personeel in dienst hebt, kan dit een goede optie zijn. Maar ook de locatie is belangrijk. Wil je midden in het centrum zitten, of bij het centraal station? Langs de snelweg is ook een toplocatie omdat je overal snel bent en geen last hebt van de drukke stad. Maar juist met het centraal station in de buurt bent u ook voor reizigers met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Allemaal keuzes die je vooraf al moet maken.

 

Kantoorpand gevonden? Lees dan het huurcontract goed door en informeer naar eventuele bijkomende kosten. Je kunt hier natuurlijk ook een bedrijf als Skepp voor inhuren. Zij staan je van begin tot eind bij bij het vinden van de juiste kantoorruimte voor jou.

Stef