De zaagbroek, als je bomen wilt zagen en niet je benen

Een zaagbroek is één van de vele soorten werkbroeken, speciaal gemaakt om het werk onder potentieel gevaarlijke omstandigheden een stuk veiliger te maken. Speciale schildersbroeken zullen beschermen tegen verf en schoonmaakmiddelen, brandvertragende doen dat tegen alles dat met vuur te maken heeft. Ben je echter veel in de weer met zagen en kettingzagen, dan is het niet meer dan verstandig jezelf zo goed mogelijk tegen mogelijke ongelukjes te beschermen met een goede kwaliteit zaagbroek. Een paar extra kniestukken op een gewone broek is dan echt niet genoeg, een paar stevige en geïntegreerde kniestukken des te beter.

 

zaagbroek

 

Voorwaarden voor een goede kwaliteit zaagbroek

De zaagbroek zie je vooral terug in de bosbouw, waar stoere mannen en vrouwen op verantwoorde wijze bezig zijn met het omzagen van bomen. Dan wil je beschermd zijn tegen voornamelijk twee factoren: rondvliegend hout en spaanders en je apparatuur, de kettingzaag.
Daarnaast is het werk zwaar en moet je beweeglijk zijn, hetgeen weer inhoudt dat de kleding ,die je draagt, moet kunnen ademen en niet te veel mag wegen. Hier tegenover staat dan weer dat het materiaal van de zaagbroek water- en vuilafstotend moet zijn, maar bijvoorbeeld ook zoiets als teken moet kunnen tegenhouden en dus goed moet afsluiten.

Als je deze voorwaarden tegen elkaar afweegt, dan vind je een aantal tegenstellingen met als gevolg dat het materiaal aan zeer specifieke voorwaarden moet voldoen. Daarnaast moet een kettingzaagbroek gemakkelijk te dragen zijn en op de juiste plaatsen afsluitbaar.

 

De aanschaf van een zaagbroek

Als je een zaagbroek koopt, zoek dan naar merkartikelen, naar specialistische fabrikanten van dergelijke broeken. Zij zijn zich optimaal bewust van alle gestelde eisen en zullen dan ook goede producten leveren. Het is natuurlijk belangrijk die zaagbroek te kopen, waarmee jij je het beste mee uit de voeten kunt en die aan al jouw eisen voldoet.

 

Een nieuwe zaagbroek is niet goedkoop, juist vanwege die specifieke eisen, maar, zeker met online winkels, zijn er regelmatig mogelijkheden van aanbiedingen gebruik te maken, maar ga altijd voor nieuw, want dan weet je tenminste wat je krijgt.

Stef