De combinatie van wayfinding en bewegwijzering

De termen wayfinding en bewegwijzering hebben erg veel met elkaar gemeen. Wayfinding is de manier hoe iemand de weg vindt op een voor hem onbekende locatie. Iedereen zoekt op een andere manier en daardoor heeft iedereen een andere manier van wayfinding. Dit kan erg lastig zijn, want het kan daardoor voorkomen dat niet iedereen de bewegwijzering op locatie goed kan volgen. Het is belangrijk dat je de bewegwijzering zodanig plaatst dat het grootste deel van de bezoekers de locatie zonder al te veel moeite kan bereiken. Dit klinkt makkelijk. Maar het is lastiger dan je denkt. Bewegwijzeringen ontwerpen, maken en plaatsen kan heel erg lastig zijn. Het is daarom helemaal geen gek idee om hier hulp bij in te schakelen van iemand die hier verstand van heeft.

Bewegwijzering uitbesteden

Je kunt er voor kiezen om een aantal borden met pijlen op te hangen op locatie in de hoop dat mensen zo de juiste weg vinden. Maar de kans is groot dat je dan niet inspeelt op de juiste wayfinding van je bezoekers. Zorg er daarom voor dat je samen met een expert achterhaalt wat de gemiddelde wayfinding van je bezoeker is en maak hier een strategie voor.

Binnen en buiten

Veel mensen denken bij wayfinding alleen aan de locatie binnen, maar ook buiten moet men de weg goed kunnen vinden. Vergeet daarom niet om de wayfinding van beide goed te onderzoeken zodat je hier passende bewegwijzering kunt plaatsen. Het zou jammer zijn als de bewegwijzering binnen op orde is en buiten te wensen over laat. Dan lopen de bezoekers alsnog de kans vertraagt te raken als zij buiten de weg niet kunnen vinden. Zorg daarom dat beide goed op orde zijn voor optimale wayfinding en bewegwijzering! Zo weet je in ieder geval zeker dat je geen punten laat liggen bij je bezoekers.

Afbeeldingsresultaat voor wayfinding

Stef